Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

VÄHENDA RISKE Uuring avaldab halvima aja õhtusöögiks

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kehakinnitamise kellaajast sõltub suuresti see, millises vormis on su keha ja ainevahetus. 

Ajakirjas Nature Communications avaldatud uuringus leiti, et hiline õhtusöök võib tõsta südame- ja veresoonkonna haiguste riski. Uuringus, milles hinnati 103 389 osaleja tervist ja toitumisharjumusi, leiti, et neil, kes sõid esimest korda pärast kella üheksat hommikul ja viimast korda peale kella üheksat õhtul, oli suurem tõenäosus infarkti ja insuldi tekkeks. Eelmainitud terviserikked olid kõige sagedasemad naissoost osalejate puhul. 

Tulemuste kontrollimiseks ning põhjapanevate järelduste tegemiseks vajab teadusmaailm veel täiendavaid uuringuid. Vaatamata vähesele teadusmaterjalile, usuvad teadlased, et õhtusööki tuleks võimaluse korral mõnevõrra varem süüa.

Märksõnad

Tagasi üles