ON, MIDA OODATA Eesti tuntud restoranipidaja avab pealinna populaarses kvartalis uue koha

Kodu.postimees.ee
Copy
Joonas Koppel uue restorani ruumides.
Joonas Koppel uue restorani ruumides. Foto: Erakogu

Joonas Koppel avab koos Mati Luhtiga sügisel uue restorani Fahle elu- ja ärikvartalis.

Uus restoran hakkab asuma Fahle kvartali haljastatud sisehoovi ääres kokku 500-ruutmeetrisel pinnal läbi kahe korruse. Suvisel ajal lisandub restoranile ka väliterrass. Restoran on pigem kallima hinnaklassiga ning suunatud inimestele, kes tulevad õhtustama, ärilõunale või korraldavad restoranis erasündmuse. Peakoka rolli võtab restorani üks asutajatest Joonas Koppel, kes lubab klientideni tuua erinevate maade köökide koosluses sündinud maitsed. Restorani on plaanis avada septembri alguses.

Joonas Koppel usub, et Tallinnas on kindlasti ruumi veel ühe hea restorani jaoks.

«Inimesed on valmis maitseelamuste jahil sõitma kohale ka teisest Eesti otsast ja tulema uutesse põnevatesse kohtadesse. Fahle piirkonna söögikohtade valiku laiendamine lisab piirkonnale atraktiivsust ja põnev restoranide kooslus toetab toidugurmaanide jõudmist siia,» rääkis Koppel.

Restorani stiili võrdleb Koppel skandinaavlasega, kes kolis Aasiasse. «Menüüs kohtuvad Skandinaavia puhtad maitsed, Prantsusmaa tummisus, Aasia vürtsid ja minu tehnilised vimkad. Hakkame pakkuma 14–16-roalist menüüd, degustatsioonimenüüd koos sinna juurde sobiva joogivalikuga ning kolmekäigulist ärilõunat,» rääkis Koppel.

Kuigi restorani nimi ja lõplik kontseptsioon otsivad alles lõplikku vormi, on mõned elemendid juba teada. Restorani sisenedes hakkab külastajatele avanema vaade esimesel korrusel paiknevale avatud köögile, mis pakub külastajatele vaatemängulisi elamusi. Köögi ette tuleb laud, mille ääres saab istuda kuni 15 inimest teatrivaates köögi poole. Esimese korruse saali paigutatakse kaks suuremat ümarlauda, mille keskele tuleb keerlev lauaalus ja privaatsustunnet tekitavad diivaniboksid. Rõdukorrusel on võimalus täielikuks privaatsuseks. Paindlik sisekujundus ja ruumikas pind võimaldab teisel korrusel korraldada kuni 60 inimesele omaette seltskonnaüritusi, konverentse ja koosolekud, ilma et peaks kogu restorani kinni panema. Rõdukorruselt avaneb kena vaade alla saali kuni õue välja.

Uue restorani loojatele Joonas Koppelile ja Mati Luhtile kuuluvad Eesti suuruselt neljas catering-firma JAHH Catering. Praegu saab Jaanus Koppeli käe all valminud toite nautida Michelini soovitusega Mere 38 restoranis Võsul ja Restoran 38 Tallinna vanalinnas. Koppel on juhtinud ka restorane Puri, Paju Villa jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles