OLE HOIATATUD Oluline asi, millega inimesed uut mööblit ostes või kardinaid paigaldades ei arvesta

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Uus mööbel ja kardinad toovad majapidamisse uue hingamise. Uus peatükk võib aga mõtlematuse korral pererahvast ohustada.

Sissemurdmised tunduvad justkui millegi kaugena, mis juhtuvad kuskil ja kellegagi – igatahes mitte minu perega! Kuid politsei ööpäeva teated kinnitavad, et vargused elamutesse toimuvad meie pisikeses Eestis pea iga päev.

Tasub meelde tuletada, et kalleid esemeid ei maksa akna all nähtavale kohale jätta ja sotsiaalmeedias ei tohiks jagada seda, kui kodust pikemaks ajaks lahkute.

Kõige kindlam viis varaste eest ennast kaitsta on valvesüsteem, kuid ka selle eest tuleb regulaarselt hoolt kanda. G4Si turvatehnikadivisjoni juht Priit Orasson möönab, et tänapäeval on valvesüsteemid üpris nutikad ja annavad ise märku, kui midagi on katki või ei tööta päris nii nagu vaja, aga sellegipoolest tuleb neid hooldada.

Orasson toob selle selgitamiseks paar näidet. Turvasüsteemi paigaldamisel lähtutakse sellest, milline keskkond parasjagu kliendi kodus on. Kuid näiteks uue mööbli ostmisel või vana ringi tõstmisel võib juhtuda, et liikumisandurid jäävad kapi taha peitu. Hoolduse käigus vaadatakse üle, kas kõik andurid on nähtavad ja reageerivad liikumisele. Nagu mööbelgi võib ka näiteks uute kardinate paigaldamisel andur nende taha peitu jääda ja sellisel juhul ta ohu korral häiret ei anna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles