GALERII Vaata, kes käisid endise Komeedi asemel uksed avanud restorani avaüritusel! (1)

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy

Veebruari alguses Solaris keskuse 4. korrusel endise kohvik Komeedi asemel uksed lahti teinud Da Vinci Ristorante & Cafeteria tutvustas eelmisel nädalal külalistele hõrku itaaliapärast grill-menüüd ning viis nad ajaloolase Jaak Juske eestvedamisel Tallinna vanalinna ajaloolistest hoonetest inspireeritud mõtterännakule.

Da Vinci Ristorante & Cafeteria on Itaalia restoraniketi premium toidukoht, mille menüüst leiab lisaks Komeedi kunagistele klassikutele ja õhukestele pitsadele ka hõrgu söeahju grill-menüü. Koguni 80 protsenti restoranis kasutatavast toorainest on tarnitud otse Itaaliast, mida müüb ettevõtte Eestis edasi ka omanimelises e-poes.

Da Vinci restoraniketi teenindusjuhi Laura-Liis Timberg sõnul on Tallinna inimesed uue asukohaga restorani hästi üles leidnud.

«Kõige populaarsemad külastusajad on nädalavahetused ja õhtupoolikud, mil jõuab meie juurde rohkelt teatri- ja kontserdikülastajaid ning koha kindlustamiseks on vaja laud kindlasti ette broneerida,» soovitas ta.

Magusasõprade rõõmuks liitusid Da Vinci meeskonnaga ka Komeedi kohviku endised kondiitrid Laide Mäe ja Pille Selter, kes on toonud tagasi legendaarsed Komeedi hõrgud koogid ja küpsetised.

Üritusel esinenud ajaloolane Jaak Juske ütles, et Solaris keskuse Da Vinci restoranist avaneb linna parim vaade ajaloolistele Tallinna südalinna hoonetele, mis on mänginud olulist rolli Eesti Vabariigi sünniloos.

«Estonias tuli 105 aasta eest kokku Eesti esimene parlament Asutav Kogu, Reaalkooli trepilt luges aga peaminister Konstantin Päts 1918. aasta 25. veebruari hommikul esmakordselt pealinnas ette iseseisvusmanifesti,» rääkis Juske.

Avara ja helge interjööriga Da Vinci Ristorante & Cafeteria sisekujunduse on loonud Ace of Space sisearhitekt Ines Haak, kes on ruumi kujunduses kasutanud rohkelt ka Eesti disainerite sisekujunduselemente. Parasjagu on renoveerimisel kunagine Komeedi katuseterrass, mis avatakse 750 ruutmeetri suurusel pinnal juba järgmisel suvel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles