Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PEA MEELES Sellest olulisest sammust sõltub valmiva kohvi maitse

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soome kohvieksperdi väärt nõuanne viib kõik su järgmised kohvid täiesti uuele tasemele.

Kuni 98,2 protsenti kohvitassist moodustab vesi. Seega on üsna selge, et vee kvaliteet mõjutab otseselt kohvi maitset. Seepärast tuleks kohvi valmistamiseks alati kasutada värsket, puhast ja külma vett ning valada vesi veekeetjasse puhta anumaga.

Ka vee lubja- ja rauasisaldus mõjutab suuresti kohvi maitset. Seepärast võib näiteks suvilas keedetud kohv maitsta teisiti kui linnakorteris valminud rüübe, kirjutab Iltalehti.

Märksõnad

Tagasi üles