Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus sõlmis lepingu Micheliniga 2022. aasta veebruaris. See riiklik leping oli eelduseks Eesti esimeste Michelini tunnustusega restoranide väljakuulutamisele kaks aastat tagasi mais. Michelini tuleku aastal pääses Eestist Michelini giidi kokku 31 restorani, mullu juba 34. Tärnirestorane on Eestil kaks, NOA Chef’s Hall pälvis mullu ühe ja 180° kaks tärni.
«Vastavalt Michelini tööpõhimõtetele hoitakse giidi pääsenud restorane enne seda kuupäeva saladuses, võime vaid oletada, et praegu on Michelini inspektorite testimised lõpusirgel,» ütles ühendasutuse turismijuht Anneli Lepp. Ta lisas, et Michelini Eestis oleku kahe aasta jooksul on Eesti end tõestanud tugeva toiduturismi sihtkohana, millel on väärtus ka turismiettevõtlusele üldisemalt.
Viljandis asuv Fellin on Michelini giidis esile toodud kui silmapaistvalt hea hinna ja kvaliteedi suhtega restoran.
«Pärast Michelini tunnustuse saamist on tunda kliendi ootuste muutust, see on pannud meile ülesande latti pidevalt kõrgel hoida nii pakutavas toidus kui ka teeninduses. Väga palju rõõmu ja perspektiivitunnet tekitab see, et töötajatel on hüppeliselt suurenenud ametiuhkus. Nad ei näe praegust töökohta millegi ajutisena, vaid soovivad oma tulevikku siduda külalislahkuse sektoriga, juurde õppida ja selles vallas karjääri teha. Fellin on tegutsenud üksteist aastat, kuid see on selgelt viimase kahe aasta muutus,» iseloomustas Michelini mõju restorani omanik Merit Berzin.
«Michelini tunnustusega on juurde tulnud teadlikku klienti, samuti püsiklientide korduvkülastusi. Kui varem püsiklient käis kord aastas, siis nüüd leiab ta tee meie juurde palju sagedamini ning see kehtib nii Eesti gurmaanide kui ka lähiriikide külastajate kohta,» ütles Siigur Restoranide peakokk Tõnis Siigur.