Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

PÄÄSTERÕNGAS Banaanid vajavad värskuse säilitamiseks just seda temperatuuri

Pilt on illustreeriv.

Ameerika eksperdi sõnul ei peaks me keskenduma banaanide hoiukohale, vaid hoopis säilitustemperatuurile.

Banaan on keskmisest kiiremini riknev puuvili, mis tuleb pärast ostmist kiirelt ära tarbida. Florida Ülikooli teadur doktor Jefrey Brecht ütleb, et selmet keskenduda kavalatele hoiunippidele, peaksime pöörama tähelepanu hoopis banaani säilitustemperatuurile. 

«Jättes banaanid 14-kraadisesse kambrisse, aeglustad nende küpsemist, pikendades ühtlasi ka nende säilivusaega,» rääkis Brecht väljaandele Express.

Ta soovitab hoida banaane püsivalt jahedas keskkonnas, eemal otsesest päikesevalgusest ning kuumust kiirgavatest köögiseadmetest. «Püüdke leida koht, mis on piisavalt kaugel rösterist, ahjust, veekeetjast, mikrolaineahjust või kuumaõhufritüürist. Võimaluse korral võiks eelistada kuiva ja jahedat sahvrit.»

Aga külmkapp?

Kollaste banaanide külmkapis hoidmises pole midagi halba – see hoiab nad pikemalt hõrgu ja kollasena. Rohelisi banaane ei tasu seevastu külmkappi panna. Kuna banaan on troopiline puuvili, puudub sel looduslik külmakaitse. Külmkapis seistes muutub roheline banaan kõvaks ega valmi üldse. 

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles