Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TARK TEADA Kevadise vitamiinipommiga kaasneb üks ootamatu kõrvalmõju

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Värsket ja vitamiinirikast sparglit peetakse siin-seal kevadekuulutajaks. Nii mõnigi sparglifänn on aga hiljem tualetis käies täheldanud midagi ebatavalist. 

Spargel (Asparagus officinalis) on üks esimesi kevadel valmivaid vilju. Kalorivaene, ent tervislik hõrgutis sobib nii aurutamiseks, keetmiseks, grillimiseks, ahjus küpsetamiseks kui ka praadimiseks. Õhukesteks viiludeks lõigatuna passib seda ka toorelt süüa, sest on ju tegu ühe tõelise vitamiinipommiga.

Kevadeti meie söögilauda rikastav spargel on üks väheseid köögivilju, mis sisaldab inuliini. «Tegu on prebiootilise kiudainega, mis aitab toita kasulikke baktereid meie soolestikus, soodustades üldist seedetrakti tervist,» rääkis Ameerika toitumisnõustaja Debbie Petitpan väljaandele TODAY. 

Tagasi üles