Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

HULL VÄRK Soomes kasvab toidumürgistuste arv

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soomes Tampere piirkonnas on täheldatud toidumürgistuste kasvu.

Tampere linn teatab 43 võimalikust toidumürgistuse juhtumist, neist 12 puhul on kinnitust leidnud, et mürgistuse taga on bakter nimega Yersinia enterocolitica, vahendab Iltalehti.

Tampere linna toiduinspektor Maarit Miskala ütleb, et keskmisest rohkem juhtumeid on täheldatud näiteks Tampere ülikooli linnakus. Esimesest toidumürgistusjuhtumist teatati möödunud nädala kolmapäeval ning ametivõimud uurivad hetkel mürgistuste põhjust. Miskala kahtlustab, et süüdlaseks võivad olla köögiviljad ning nende ebahügieeniline käitlemine.

Samas ei oska ta nimetada ühtegi konkreetset tehast või kohta, kust epideemia võis alguse saada.

Sümptomid

Toidumürgistus on bakteri, bakteri poolt toodetud mürgise aine ehk toksiini või viiruse poolt põhjustatud haigus, mis tekib reeglina 24 tunni jooksul. Toidumürgistuse sümptomid sõltuvad saasteallikast. Pisikud või nende toksiinid võivad toitu saastada mis tahes töötlemis- või tootmiskohas.

Enamik toidumürgituste liike põhjustab ühte või mitut järgmistest sümptomitest:

  • Iiveldus
  • Oksendamine
  • Vesivedel või verine kõhulahtisus
  • Kõhuvalu ja krambid
  • Palavik
Tagasi üles