RETSEPTID See toiduaine on parim kaaslane karulaugu kõrvale

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Mis oleks veel mõnusam kui mahlane ja tervislik võileib? Seda on lihtne teha, sinna võib panna ükskõik mida ja see valmib kiirelt! Vahel võib aga klassikaline juustuvõiku üle visata. Kuidas oma võileivale anda juurde põnevat vunki?

Leibur tõi poelettidele uue toote – Flaffi. See on pehme palaleib, mis on loodud spetsiaalselt noorematele tarbijatele, arvestades nende maitse-eelistusi ja tarbimisharjumusi. Uus palaleib on ühtlasi ka loogiline uus sõsar turuliidrile Rukkipalale ja tuntud tootesarjadele Röst, Ruks ja Saib.

Flaffi valmistamisel kasutatakse kvaliteetset nisu- ja kaerajahu, mis on rikas kiudainete poolest ja toetab tervislikku toitumist. «Flaffi on palaleib, kuid uudsena ilma kõva koorikuta,» sõnab Leiburi tootearendaja Nele-Riin Koskaru, «Flaffi tugevus on selle pehmus.» Leiva pehme tekstuur ja neutraalne maitse muudavad selle ideaalseks maitsete kandjaks ning see sobitub hästi kergete palade tarbimistrendi, kus erinevad rikkalikud ja tervislikud katted – nagu näiteks avokaado ja muna – koos leivaga moodustavad toitaineterikka eine.

Allpool on kirjas kaks kevadist retsepti, mida proovida.

Flaffi karulaugu ja mozzarella'ga

Vaja läheb: 4 viilu Flaffit, 1 tomat, 1–2 palli mozzarella't, 100 g karulauku, 50 g seedermänniseemneid, 5–8 spl oliiviõli, näpuotsaga soola.

Kuidas teha?

Määri Flaffi pealt võiga ning aseta mõneks minutiks ahju, pannile või grilli vahele. Lõika karulauk väiksemateks tükkideks. Rösti seedermänniseemneid (võid kasutada ka kooritud mandleid) kuival pannil maksimaalselt 3 minutit, kuni need muutuvad kuldseks ja aromaatseks. Jahuta röstitud seemned ja püreesta koos hakitud karulaugu ja väikese koguse õliga. Vähehaaval lisa kastmele ülejäänud õli, kuid võiku jaoks peaks see jääma pisut paksem kui salati tarbeks. Kui kasutad lisaks parmesani (lisa seda kastmesse umbes 50 g kõige viimasena), saad toitvama, pestolaadse määrde. 

Karulaugu-õlikaste koos mozzarella ja tomatiga on lausa kohustuslik kevadine kooslus.

Flaffi hurmaaga

Vaja läheb: 2 pala Flaffit, 4 spl hummust, 1 hurmaa, 1 spl kookosõli, 50 g India pähkleid, jõhvikaid, koriandrit.

Kuidas teha?

Röstitud Flaffile sobib ideaalselt määrida näiteks lemmikhummust. Uutmoodi maitseelamuseks lisa veel kookosõlis praetud hurmaaviilud, röstitud India pähkleid ning koriandrit ja jõhvikaid. Korraga krõbe, mahlane ja supertervislik!

Flaffi.
Flaffi. Foto: Leibur
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles