Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Teadlased leidsid, millisel temperatuuril maitseb õlu kõige paremini

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hiljuti teadusajakirjas Matter avaldatud uuringu kohaselt maitseb õlu paremini, kui seda serveeritakse jääkülmalt.

Soojade ilmade saabumisega kibeleb käsi külma õlle järgi – see ei ole lihtsalt traditsioon. Külma õlle eelistamine on väga loogiline ning seda kinnitab teaduski. Nimelt maitseb külm õlu jahedalt paremini ning seda etanoolimolekulide käitumise tõttu madalatel temperatuuridel.

Hiina Teaduste Akadeemia teadlased avastasid, et alkohoolsed joogid maitsevad erinevatel temperatuuridel erinevalt ning seda põhjustab vee ja etanooli (alkoholi) vahel moodustuvad klastrid, mis on kas püramiidi- või ketikujulised. 

Tagasi üles