OMA NÕU KAASA Sibulatee puhvetite päev teeb kummarduse Peipsi kalale

Kodu.postimees.ee
Copy

Saabuval laupäeval viib Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 tee Peipsi äärde, kus Sibulatee kandi 22 õue ja aeda oma uksed avavad.

Menüüs on kõige olulisemal kohal kohalik Peipsi kala, mis rändab nii suppidesse, pirukatesse, pelmeenidesse, salatitesse, kotlettidesse, burgeritesse ja kalapraadidesse. Toimub Sibulatee kalapuhvetite päev.

Puhvetid on avatud kell 11–17 ning neid leidub kogu Sibulatee piirkonnas. Eriti rohkesti on avatud õuesid Kolkjas, mida saab suisa puhvetipealinnaks nimetada. Meelepärast pakutakse Alatskivil, Kallastel, Haapsipeal, Kokoral, Ninal, Kasepääl, Kadrinal, Lümatis, Sipelga külas ja Tähemaal.

«Kevadine puhvetite päev on meie jaoks ka saabuva hooaja stardiks. Kui tavaliselt avame hooaja aprilli lõpus, siis sel aastal teeme seda maikuus, peale suure paastuaja lõppu.» Lisaks toidule pakuvad puhvetid tegevusi lastele, saab osaleda õpitubades, vaadata taludest pärit vanade asjade näituseid. Muidugi on menüüdes muidki toite ja kuulsad sibulapirukadki võtavad letil kohad sisse, ütles Sibulatee võrgustiku ja sihtkoha eestvedaja Liis Lainemäe.

Korraldajad tutvustavad ka VONK lähenemist: külastajatel soovitatakse oma nõu kaasa võtta. Oma kruus, kahvel, lusikas ja nuga aitavad päeva keskkonnasõbralikult õhtusse veeretada. 

Kui kõhud on täis, siis saab ka kultuurielamusi otsida, kuna samal päeval teevad uksed lahti Voronja galerii ja Samovarimaja Varnjas, Kolkja vanausuliste muuseum ja Alatskivi loss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles