:format(webp)/nginx/o/2024/05/10/16061148t1h0303.jpg)
Potitäis suppi täidab pererahva kõhud mõnikord lausa nädalaks. Kui ohutu on suppi mitu korda üles soojendada?
Kui osa suppi jääb pärast selle valmistamist ja söömist alles, peaks selle esimesel võimalusel jahutama ja hoiustama jahedas. Isegi külmematel kuudel, kui teie köögis võib olla tavapärasest külmem, võib korralikult jahutamata supist saada kahjulike bakterite kasvulava.
Lahenduseks oleks supi väiksemateks portsjoniteks jagamine, mis tähendab seda, et korraga taaskuumutatakse väiksem kogus suppi, mida suudetakse korraga ära süüa ehk uuesti maha jahutamine ja teistkordne taaskuumutamine jääb ära, vahendab Vakarys Ekspresas. Sama toitu ei tohiks enne söömist korduvalt soojendada ja vahepeal jälle külmikus hoida.
Jahutamine ei pruugi supi säilivusaega pikendada, mistõttu ongi oluline see esimesel võimalusel ära süüa. Sügavkülmas säilitatuna võivad supid ja supipõhjad muretult kaks kuni kolm kuud säilida. Tavakülmikus hoituna on see aeg kordades lühem – kolm kuni neli päeva. Selle ajavahemiku möödudes säilib küll supi maitse ja lõhn, ent suureneb selles koha sisse võtnud bakterite arv.