Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PÄÄSTERÕNGAS See lisand pestole hoiab selle veel nädalaid värskena

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pesto värskuse ja värvuse säilitamine on tegelikult lihtsamast lihtsam. Vaja läheb nimelt üht taimeõli, mis peatab basiiliku oksüdeerumise.

Klassikaline pesto valmib värskest basiilikust, millele lisatakse seedripähkleid, küüslauku, soola ja mõnikord ka parmesani.

Kui olete kunagi ise pestot teinud, olete võib-olla märganud, et kaste kaotab värvi ja muutub ebameeldivalt pruuniks vahetult pärast selle valmimist. TVNET kirjutab, et kuigi kastme valmistamine paistab lihtsamast lihtsam, vajab see siiski üht erilist nõksu, et säilitada selle imekaunis roheline toon. 

Märksõnad

Tagasi üles