NÜÜDISAJA SANGARID Ülipopulaarne toidupäästmise pood avas esimese kaupluse Tartus

Kodu.postimees.ee
Copy
Joosep Kaljula (vasakul) ja Oliver Sebastian Lamp (paremal) avavad Veeriku Selveris Sumena uue poe.
Joosep Kaljula (vasakul) ja Oliver Sebastian Lamp (paremal) avavad Veeriku Selveris Sumena uue poe. Foto: Kristjan Teedema / POSTIMEES GRUPP

Noorte ettevõtjate asutatud Eesti esimene «parim enne» ja sellele lähenevate kaupade pood Sumena on tänavu päästnud üle 270 000 toote ning avas esimese poe Tartus.

Sumena asutaja Oliver Sebastian Lambi sõnul on üldine hindade kallinemine tõstnud «parim enne» kaupade nõudluse lakke.

«Tänavu aasta esimese viie kuuga päästsime üle 270 000 ühiku kaupa, mis on 40 protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal. Peamiselt tellitakse internetist, aga ka Tallinna Balti jaamas asuva füüsilise poe käive kasvab iga kuuga, aprillis näiteks 30 protsenti,» ütles Lamp ja lisas, et suure nõudluse tõttu koliti ettevõtte kaubaladu kevadel kaks korda suuremale pinnale Jüris.

«Tootjad ja maaletoojad on hakanud järjest rohkem aru saama, et ülejäävat kaupa edasi andes on võimalik raha säästa ja samas roheliselt käituda. Praeguseks ongi tarnijatena liitunud pea kõik suuremad kohalikud maaletoojad ja tootjad,» ütles Lamp.

«Avasime mais Tartus Veeriku Selveris oma esimese füüsilise poe. Inimesed küsivad päris tihti, kas ja kuhu me plaanime uusi poode avada ja tõenäoliselt ei jäägi Tartu tänavu viimaseks,» lisas Lamp.

«Kui Tallinnas on Balti jaama pood Kalamajale omaselt veidi hipsterlik, siis Veeriku tuleb moodsama joonega. Sumena Tartu poe sortimenti tuleb 250 toodet ja eriti arvestame valikus tudengite vajadustega. Karastusjooke, kiirnuudleid ja maiustusi ostetakse niikuinii väga palju, aga Tartusse tuleb juurde ka alkoholi osa ning samuti külmutatud tooted. Tudengitele mõeldes tulevad Tartusse ka hulgipakid ning kaasa saab osta lausa kastiga,» lubas Lamp.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles