Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PROOVI KA Väga hea põhjus, miks peaksid rabarberi ämbriga katma

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rabarber on kevadel üks esimesi aiasaadusi, mida saame juba mais rõõmuga põske pista. Selleks, et valmivad rabarberivarred liiga hapud ei saaks, tasub proovida üht nutikat ämbritrikki.

Paljudes aedades kipub vähemasti osa rabarberist ikka liiga suureks kasvama ja enneaegselt hävima. Selleks, et rabarberit suviläbi nautida, soovitavad aianduseksperdid sellele ämber või savipott peale panna. Rabarber tuleks katta läbipaistmatu anumaga, mis takistaks taime kokkupuudet valgusega, kirjutab Iltalehti. Pimedas võrsunud rabarber on keskmisest heledam ning magusama maitsega. Selle pikaks veninud õrnad varred ei nõua tihtipeale ka koorimist.

Toimi järgmiselt:

  • Puhasta rabarberi ümbrus umbrohust ning kata see ämbri või potiga.
  • Lase rabarberil ämbri all umbes 7–8 nädalat kasvada
  • Korja esimene saak ja lase rabarberitaimel ülejäänud suve päikese käes kasvada
  • Järgmisel kevadel kata ämbriga veel üks rabarberitaim, et see saaks ämbri all kasvamise järel puhata. 

Märksõnad

Tagasi üles