Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TARK TEADA Rootsi professor selgitab, kuidas veenduda sügavkülmutatud toidu värskuses

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sügavkülmutatud toit võib mõnikord aastaid värskena püsida. Rootsi toiduhügieeniprofessor räägib, kui kaua see tegelikult söögikõlblik püsib.

Rootsi toiduhügieeniprofessor Marie-Louise Danielsson-Tham usub, et peaaegu kõike saab sügavkülmutada ja hiljem samaväärselt süüa. Enne külmutamist tuleb veenduda, et toit on täielikult jahtunud ning säilitamiseks kasutada õhukindlat toidukarpi või sügavkülmakotti.

«Toitu võib sügavkülmas hoida täpselt nii kaua, kui soovite,» ütleb ta. «Toit ei saa sügavkülmas ohtlikuks muutuda, aga seda ainult korrektse säilitamise puhul.»

Tagasi üles