GALERII Nõmme turul kaks uut tulijat: pakutakse liha ja kala ning suure soodustusega toitu

Kodu.postimees.ee
Copy

Nõmme turul on uksed avanud kaks uut müügikohta, kust külastaja saab osta liha või kala nii värskelt kui ka marinaadis, kohapeal suitsutatult või grillitult. Lisaks saab soetada grillimiseks vajalikke tarvikuid. Toidu päästmisele keskenduvast Nõmme lihapoest leiab ka suure soodustusega realiseerimistähtaja lähedal olevat toidukaupa.

Kala- ja grillipoe MIIN kaasomanik Mihkel Škerin selgitas, et uues poes Nõmme turul pakutakse peamiselt ise marineeritud värskeid kalatooteid, mida saab grillida, valmistada ahjus või praadida. «Letilt leiab maitsestatud kuldmerikogre, huntahvena ja forelli. MIIN väliköögis suitsutame räimefileed ja muid kalu, kuid ka broileri pooltiiba ja babyback ribisid, seasinki ja aeg-ajalt lambakintsu,» tutvustas Škerin poe valikut.

«Lisaks viime huvi korral läbi grillimise koolitusi ning tutvustame grillimise ja suitsutamise nippe. Samuti saab meilt soetada grillitarvikuid ning sütt,» lisas ta.

MIIN väliköögis suitsutatakse ja grillitakse nii kala kui ka liha. Kliendid saavad kohapeal valmivaid tooteid mekkida ning neid kaasa osta — lõunaeineks või kogu perele õhtusöögiks. Grillil või suitsuahjus valminud toodetest annab turukülastajatele märku isuäratav lõhn, kuid lisaks ka laevakellad, mida MIIN grillmeister toidu valmides helistab.

«Kuna olen aastaid Nõmme turul Mihkli Lihaäri pidanud, siis minu käest on sageli uuritud, et kas meie tooteid saab ka maitsta ning valmistatult osta. Kõigil ei ole soovi ise grillida või suitsuahju soetada ning argipäeviti ei jätku liha valmistamiseks alati ka aega, seega on mõistlik lasta proffidel tegutseda,» kommenteeris Škerin, lisades et avatud väliköök valmistab toitu ka Nõmme turul kohapeal einestamiseks, seega saab ühendada turulkäigu lõunaga.

Soodsa liha pood

Toidust ja keskkonnast lugupidavad inimesed saavad alates maikuust osta soodsa hinnaga heas valikus eestimaist liha ja vorste Nõmme lihapoest. Lihapood asub Nõmme turul, endises Sigwari kioski ruumides. «Meil on hea meel, et Nõmme turule on jõudnud pood, mille südameasjaks on vältida toidu äraviskamist ja pakkuda tarbijale sealjuures tooteid, mis on tavahinnast 50-70 protsenti soodsamad. Nimelt toob Nõmme lihapood muuhulgas lettidele ka tooted, mille realiseerimistähtaeg hakkab lähenema, kuid mis sellele vaatamata on endiselt söögikõlbulikud ja maitsvad. Nii saame hoiduda kvaliteetse toidu äraviskamisest, anda oma panuse keskkonda säästvamaks tarbimiseks ning samal ajal hoida kokku toidukuludelt,» tutvustas Tallinna Turud juhataja Kersti Otteson uue poe ideed.

Poes pakutakse erinevate tootjate valikust vorste, sinke, juustu, värsket ja marineeritud liha. Kõige suurema lihatoodete valikuga on esindatud Saaremaa Lihatööstus. Nõmme lihapoe sügavkülmast leiab erinevaid hot dog'i vorste ja hamburgeri pihve. Kauba sortimendis on ka vabalt peetavate kanade munad. Peatselt leiab poe valikust ka piimatooted, mahlu ja teisi soodsaid toidukaupu.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles