Eesti suvilaturg on üha aktiivsem: kõige kallima eest tuleb välja käia üle miljoni, odavam saab paari tuhande eest

Kodu.postimees.ee
Uuendatud 15. mai 2024, 15:17
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kas keegi soovib osta suvilat Eestis, kui pidevalt räägitakse sellest, kuidas eestlased soetavad suvituskortereid ja suvemaju Hispaaniasse? Vastus on lihtne – kuigi siinne suvilaturg on viimastel aastatel olnud pidevas muutumises, peegeldades laiemat kinnisvaraturu dünaamikat ja sotsiaalseid trende, siis suvekodudee huvilisi jagub ja pakkumiste arv liigub tõusujoones.

Kinnisvaraportaalis City24 oli 14. mai seisuga müügis 338 suvilat, võrreldes möödunud kevadega on suvilapakkumiste arv 17 protsenti kõrgem. Kõige odavamaid suvilaid leiab Ida-Virumaa suvilakoperatiividest – seal algavad hinnad 5000 eurost. Hinnalt kalleid suvekodusid leiab aga mitmelt poolt Eestist, mõne müügihind ulatub isegi miljoni euro taha.

Viimaste aastate puhul ongi märgata, et valdav osa uutest või eksklusiivsematest suvekodudest ei olegi enam üksnes saarte pärusmaa, vaid neid on rajatud ka mujale riigi looduskaunitesse piirkondadesse, kust on suurematesse keskustesse kiirem ligipääs.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles