Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TARK TEADA Rootsi telekokk Tareq Taylor selgitab, kuidas vältida toidu kleepumist grillile

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rootsist pärit kuulus telekokk Tareq Taylor selgitab, kuidas grillida nii, et liha grillresti külge kinni ei jääks.

Grillimine nõuab kannatlikkust ja aega. Kui asetada liha kiiruga külmale restile, kleepub see suure tõenäosusega võre külge kinni. Süsil tuleb peale grilli süütamist vaikselt hõõguda lasta. Alles siis on paras aeg seda toidu küpsetamiseks kasutada.

«Soojendage grill korralikult enne grillimist. 99 korral sajast jääb toit kinni, sest grill ei ole piisavalt kuum. Paljud hakkavad ka liiga vara sööma. Lõhe ja kana võiks tulelt tõsta alles siis, kui neil on krõbe koorik peale tekkinud. Ja selleks peab grill olema piisavalt kuum, selgitab ta.

Tagasi üles