Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ära kalla väärt asja kraanikausist alla! Kartulite keeduvesi on aias hea abiline

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kartulil on eestlaste toidulaual oluline koht. Ilmselt sööb enamik meist portsu keedetud kartuleid vähemalt kord nädalas. Kuid kas sa teadsid, et keetmisest alles jäänud vett saab aias kasutada?

Anna taimedele jõudu!

Vesi pole raiskamiseks – seda eriti põua ajal. Koorimata kartulite keeduvett saab kasutada kastmiseks, seda muidugi siis, kui see maha jahtunud on. Sel keeduveel on veel üks hea omadus. Nimelt eraldavad potis pehmeks keenud kartulid vette taimedele olulisi toitaineid nagu magneesium, raud ja fosfor. See on justkui looduslik väetis sinu taimedele!

Tagasi üles