PROOVI KA Kaval nõks muudab kurgi maitse kordades paremaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soome toidugurude nipp muudab kurkide maitse eriti hõrguks.

Soome toidukogukonna Bella Table asutajad Kia Arpia ja Petra Wettenranta rääkisid Huomenta Soomele oma toidufilosoofiast, jagades ühtlasi väga väärt nippi köögiviljade maitse parandamiseks.

Tubecon Awardsi 2024 aasta toiduala sisuloojate auhinna pälvinud Kia ja Petra peavad nimelt ülioluliseks köögi- ja juurviljade jäävette uputamist. 

«Jäävann on tõesti oluline! Köögiviljad muutuvad uskumatult heaks, vahe on silmmärgatav,» kiitis Wettenranta ning lisas, et jäävesi muudab nii redise, kurgi kui ka apteegitilli maitse hõrgumaks. «Kui neid jäävette panna, kondenseerub köögiviljas olev vesi,» kinnitab Arpia.

Veel kavalaid nippe

  • Leht- ja jääsalatit saab «värskendada» jäävees

Eralda salatilehed ja pane need jääveega täidetud kaussi 5-30 minutiks, olenevalt sellest, kui närbunud need olid. Sel moel muutuvad lehed uuesti krõmpsuks ja värskemaks.

  • Värskeid ürte võiks säilitada samamoodi nagu lillekimpu

Kui soetad mõne söögi valmistamiseks värskeid maitsetaimi, kasuta vajalik kogus ära ja pane ülejäänud väikse kimbuna vaasi ning aknalauale. Sel moel võib mitmeid maitsetaimi säilitada ja kui külalised tulevad, saad vaasid lauale tõsta, et igaüks kaunistaks ise oma rooga.

  • Kui maitsetaimede vaasis hoidmine tundub väga tüütuna, pista need hoopis jääkappi

Haki maitsetaimed peeneks, pane meelepärane kogus jääkuubikuvormidesse ja vala peale oliiviõli. Pista vorm jääkappi ja saad mitu kuud neid maitsvaid kuubikuid kasutada.

  • Loputa värskeid marju äädikaga

Erinevad marjad maksavad toidupoodides üsna palju ja kahjuks riknevad need kiiresti. Marjade eluiga saab aga pikendada loputades neid äädika ja vee lahuses (1 osa äädikat, 3 osa vett) ning pannes marjad seejärel külmkappi. Enne külma panemist tuleks marjad hoolikalt ära kuivatada.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles