Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Üks toidujääk, mis paneb maasikad mühinal kasvama ja parandab saagikust

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Maasikataimede turgutamiseks ning parema saagi saamiseks tuleb taimi väetada. Kuid selle asemel, et tormata poodi peent väetist ostma, saab selleks tööks kasutada hoopis köögis tekkivaid jääke.

Maasikaid leiab kasvamas pea igast aiast. Nende kasvatamine on võrdlemisi valutu tegevus, kuid hea saagi jaoks tuleb neile lisarammu anda ja tagada mulla õige pH tase. 

«Maasikataimed eelistavad kergelt happelist mulda, mille pH jääb vahemikku 5,3 kuni 6,5,» selgitas Metzger Acresi talu omanik Nicole Metzger. Ta lisab, et koduaias on üks parimaid viise maasikatele kasvutõuke andmiseks ja saagikuse parandamiseks kasutada kohvipaksu, kuna see on kergelt happeline ja sisaldab lämmastikku. 

Kohvipaksu eelised

«Kohvipaks ei sisalda kahjulikke kemikaale, mida mõned kaubanduslikud väetised sisaldavad. Keemilised väetised võivad olla liiga tugevatoimelised, kui neid kasutatakse valesti, mistõttu saavad taimed kahjustada või liiga palju valesid toitaineid,» selgitab Metzger Independentile.

«Kohvipaksu maasikatele väetisena kasutamise teine ​​eelis on see, et kohvipaks on loomulik kahjuritõrje. Paljudele putukatele ja närilistele ei meeldi kohvipaksu lõhn ja maitse ning nad hoiavad teie taimedest eemale!» lisas ta.

Tagasi üles