Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Põhiline viga, mille tõttu toataimed suvel surevad

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Talv on toataimedele väga raske aeg. Kütmise tõttu on toas olev õhk kuiv ning valgust on vähe: kaks asja, mis taimedele ei meeldi. Kuigi suvi meeldib toataimedele kõvasti rohkem, varitseb ka siin üks oht. 

Kõige tavalisem viga, mida suvel toataimedega tehakse, on nende aknalauale jätmine, eriti kui tegemist on aknalauaga, millele paistab pikalt päevane päike. Põhjus, miks see taimedele ei sobi on väga lihtne – intensiivne päikesevalgus kõrvetab taimed lihtsalt ära ning ilmselt on seal nende jaoks liiga palav. 

Vältimaks taimedele tehtavat kahju, mis võib halvimal juhul lõppeda nende suremisega ja parimal juhul pruuniks kuivanud lehtedega, tuleb taimed suvel aknalaualt ära varjulisemasse kohta tõsta. See ei kehti kaktustele ja teistele kõrbetaimedele, kes suvist palavat naudivad. Kuid sama ei saa öelda näiteks troopilise monsteraga. Näiteks ei meeldi ka populaarsetele rahuliiliatele suvine päikesevalgus.

Juhul kui sinu kodus ei ole füüsiliselt muud ruumi taimede hoidmiseks, kui aknalaud, tuleks akna ette riputada loor – sama loor, millega kaetakse kevadel ja suvel aias taimi päikese eest. Selline õhuke aialoor on piisavalt läbipaistev, et lasta sisse valgust, kuid samas kaitseb see taimi kõrvetavate kiirte eest. 

Tagasi üles