AITAB LAIUTAMISEST Need 3 taime peatavad vaarika vohamise

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Vaarika vohamine aias on üpris tavaline probleem. Suure marjasaagi vastu poleks just iseenesest midagi, kui vaaripõõsaid vaid teisi taimi ei segaks.

Vaarikad hakkavad aedades väga kiiresti laiutama ja seetõttu tuleb nende kindlasti vohamist piirata. Kui vaarikad korralikult vohama hakkavad, kahjustavad nad mitte ainult naabreid, vaid ka iseennast, kulutades liiga palju energiat juurtele, mitte marjadele. Seda saab aga vältida, kui istutada vaaripõllu äärealadele konkureerivaid taimi, mis asuvad võitlusesse vee ja toitainete nimel, kirjutab Vakarys Ekspresas.

Hapuoblikas

Hapuoblikad eritavad aineid, mis takistavad vaarikapõõsa kasvu. Oblikat tuleks istutada tiheda reana - vähemalt pool meetrit. Kui aga peenramaa on väike ja piiritletud, ei pruugi selles hapuoblikale piisavalt ruumi jaguda.

Oad

Vaarikad püüavad ubadest, nii harilikest aedubades kui ka õisubadest eemale hoida. Vaarikad ei talu nimelt ubade vänget lõhna ja nende juurtel elavaid baktereid, mis küllastavad mulda lämmastikuga. Viimane ei lase vaarikal oma normaalset elutegevust jätkata.

Mais

Kesk-Ameerikast pärinev teravilja- ja söödakultuur hakkab vaarikaga toitainete nimel konkureerima. Kui vaarikaplats ei asu aias, vaid näiteks köögiviljaaia tagaosas, võib selle kõrvale istutada maisi - need panevad vaarikapõõsa levikule kindla piduri peale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles