Erakordne pakkumine: ehita üles isiklikud kirikuvaremed

Kodu.postimees.ee
Copy
Hella kätt ootavad kirikuvaremed.
Hella kätt ootavad kirikuvaremed. Foto: KV.EE

Lõuna-Eestis Tõrva vallas vaatavad vanad kirikuvaremed üle oru kaugele Viljandimaa suunas – see oli kunagi külaelu sõlmpunkt ehk Murikatsi kirik.

See õigeusu kirik ehitati jõuka eestlastest maaomaniku Kubbo poolt 1880-ndatel. Kui koguduse elu soikus, kohandas omanik hoone kontsertide ja pidude pidamise kohaks.

1920-ndatel püstitati lauaveski hooned, kasutades ehitusmaterjalina osaliselt kirikut – sellestki on mõned müürid säilinud. Kirikust on säilinud aga sissepääsutorn ja lõunasein.

Mõned kiriku seinad veel seisavad.
Mõned kiriku seinad veel seisavad. Foto: KV.EE

Kirik, õigemini selle varemed, ei ole muinsuskaitse või muu piirangu all ega ole sisse kantud ehitusregistrisse. See annab võimaluse ainulaadseks müüride kasutamiseks. Ehita elumaja või klaaskatusega restoran – valik on sinu!

Kinnistul asub hoone, mis on ehitatud arvatavasti 1920-ndatel Murikatsi Tööstus-Kaubandusühisuse lauavabriku meistri ja tööliste jaoks.

Kinnistule saab ehitada mõnusa suvila.
Kinnistule saab ehitada mõnusa suvila. Foto: KV.EE

1926. aastal avas dr. Langer hoones apteegi. Kuna praegused omanikud on leidnud aiast mitmeid rohupudeleid, sai selle maamajana kasutatava koha nimeks Facebookis Murikatsi apteek. Sellelt võib näha, et elumajas võetakse külalisi vastu samovariteega ning lihtsa hubase interjööriga.

Kinnistul asuvas suitsusaunas on siiani alles nii liha suitsutamiseks vajalik naelarida kui ka vihtlemiseks pikk saunalava. 

Elumaja sisevaade.
Elumaja sisevaade. Foto: KV.EE

Vanas viljapuuaias kasutatakse lambavilla põõsaste multšimiseks ja ümber maja on lopsakad vanaema-aia lilled. Kõik see kokku on nagu vabaõhumuuseum.

Kellele kinnistu huvi pakub, saab sellega lähemalt tutvuda SIIN.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles