SÄÄSTA RAHA Levinud viga, mida inimesed teevad nõudepesumasina kasutamisel

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Proxima Studio / Shutterstock

Nõudepesumasin on paljude majapidamiste jaoks asendamatu abimees, kuid nende efektiivne kasutamine pole alati nii lihtne, kui tundub. Ekspert toob välja peamised eksimused, mida inimesed nõudepesumasina kasutamisel teevad, ning jagab väärtuslikke nõuandeid, kuidas saavutada paremaid tulemusi ja säästa raha.

Kodupuhastusekspert Andrew Laughlin Which? kanalilt tõi välja tavalise vea, mida enamik inimesi nõudepesumasina kasutamisel teeb.

@whichuk Take a look at this before you tackle your next load of dirty dishes. #dishwasher #dishwashers #dishwasherhack #dishes #clean #cleaning #cleantok #washingup ♬ original sound - Which?

«Ma ei loputa kunagi taldrikut enne, vaid lükkan lihtsalt toidujäätmed prügikasti ja panen seejärel nõu masinasse,» ütles Laughlin oma hiljutises Tiktoki videos. «See peseb [nõusid] oma tsükli osana, nii et selle käsitsi pesemine on lihtsalt vee raiskamine.»

Laughlin lisas, et taldrikute õigesti asetamine on samuti tähtis, et kõik nõud saaksid täielikult puhtaks. «Ma panen taldrikute määrdunud külje alati sissepoole ning kausid ja pannid allapoole – sest sealt pritsib vesi välja,» ütles ta. Ta rõhutas ka mustade nõude vahele ruumi jätmise olulisust, et vesi saaks vabalt ringelda. 

Teine viis raha säästmiseks on enne tsükli käivitamist veenduda, et nõudepesumasin oleks täis – muidu maksate kuuma vee eest, et pooltühja masinat loputada. 

Masina ülekoormamist tuleks Laughlini sõnul aga vältida – ta soovitab ka kõige määrdunumad nõud, näiteks röstimisalused, asetada alumise resti taha. «Seal on veesurve ja temperatuur kõige kõrgem,» lisas ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles