TÕELINE SILMAILU Saaremaa pojengifestival algab tänavu nädal varem

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy

Kesksuviselt soe maikuu pani Saaremaa pojengifestivali alguskuupäeva ettepoole tõstma.

«8. juunil alguse saama pidav pojengifestival algab seekord 1. juunil, kuna ilm on väga soe ja kuiv, mis soodustab pojenge varem õitsema minema,» räägib Saaremaa Puukooli peaaednik Marko Toomere.

Pojengifestivali lõppkuupäev 30. juuni jääb aga muutmata, kuna pojengide istanduses on istutatud rohkelt väga hiliseid sorte, mis hakkavad õitsema alles jaanipäeva paiku.

Esimesena läks juba eile õitsema pastellkollane pojeng Claire De Lune.

«Üks sort 48-st õitseb, ootame järgmise 47 sordi õitsemist,» lausub turundusjuht Rain Arro. Pojengide õitsemise rõõmu jagub kõikidele külastajatele vaatamata ilmale ja kuupäevale, millal reis ette võetakse.

Lisaks valmistuvad õitsema tumepunane Red Grace ja Red Charm. Juunis pakutakse iga päev Saaremaal kasvatatud pojenge lõikelilleks, mis sobivad igaks sündmuseks ja tähtpäevaks.

Saaremaa Pojengifestival tähistab sel aastal oma viiendat sünnipäeva.

Pojengiistanduses kasvab üle 6000 pojengipõõsa, mida kasvatatakse lõikelilledeks. See on Euroopa suurim pojengide näidisaed ja Põhja-Euroopa ainus pojengidele pühendatud lõikelillede kasvatus.

Turistide seast rohkem kuulus kui Saaremaa Peony Gardens on üksnes ka suurim eraaed Eestis, mille pindala umbes 4 hektarit.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles