Metsik kanaparv on rahuliku küla elu pea peale pööranud: olukord on kontrolli alt väljas!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Inglismaal asuv küla on seal elavate kanadega püsti hädas – nad jooksevad igal pool ringi, kakerdavad hommikust õhtuni, kraabivad ja tallavad aedu ning söövad elanike närve.

Norfolki krahvkonnas asuvas Snettishami märatseb sajapealine kanakari, mis kontrollimatult ringi patseerib. Pole selge, kellele kanad kuuluvad, kuid kindel on see, et 2300 elanikuga külas tunnevad nad end väga mõnusalt. 

Külaelanikud on kodulindude probleemi tõstatanud ka kohalikus volikogus. Ühe lahendusena on välja käidud lindude hukkamine. Kohalik Rod Mackenzie ütles väljaandele The Guardian: «Nad on tõeliselt ebameeldivad. Kui nad aeda tungivad, kaevavad nad kõik üles. Neile kõlbab ka igasugune prügi, mille nad leiavad.»

Mackenzie jätkab, et kanad loobivad jäätmeid aedades laiali, mis omakorda meelitab kohale rotid, kes tema sõnul paljunevad selle tõttu meeletult. 

Ka kohalik Ben King ei ole kanaparve üle rõõmus, sest ta pidi oma öisesse rutiini lisama kõrvatropid, et üldse magada saada. «Olukord on kontrolli alt väljas. Kui keegi tuleks ja ajaks nad minema, ostaksin talle ühe suure õlle,» ütles ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles