Lõuna-Euroopa nipp, kuidas tigedad herilased aiast eemale peletada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mõnusale õuesolemisele võib kiiresti kriipsu peale tõmmata herilased, kes praeguse palava ilmaga eriti tigedad on. Õnneks leidub üks odav ja keemiavaba nipp, kuidas neid oma aiast eemal hoida.

Järgnev herilaste peletamise nipp on pärit Lõuna-Euroopast ning selleks on vaja ainult kahte asja: metallist anumat (näiteks vana ahjuvorm) ja kohvipaks. 

Iseenesest pole siin midagi keerulist. Kuivanud kohvipaks tuleb panna metallanuma sisse ning seejärel süüdata. Süütamiseks võib kasutada mõni tilk süütevedelikku. Kohvipaks ei põle reeglina ereda leegina, vaid hakkab vaikselt hõõguma, eritades herilastele ebameeldivat lõhna, mille peale hoiavad nad aiast eemale. Sama lõhn toimib ka sääskede peletajana.  

Siiski on sellel nipil üks halb külg. Sama lõhn võib olla ebameeldiv ka inimestele, näiteks neile, kes kohvist suurt lugu ei pea. Veel tuleb arvestada tõsiasjaga, et hõõguval kohvipaksul tuleb silm peal hoida, eriti praegu, kui õues on kuiv ja tuleoht suur.

Herilaste peletamise efekti suurendamiseks võib hõõguvale kohvipaksule lisada loorberilehti, mis kuumutades samuti neile ebameeldivaid aroome eritab. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles