FOTOD Itaaliasse üheeurose alghinnaga maja soetanud naine paljastas, mis ta oma raha eest tegelikult sai

Kodu.postimees.ee
Copy

Meredith Tabbone (45) on mahajäetud üheeurose Itaalia maja renoveerinud 450 000 eurot maksvaks unistuste koduks, milles leidub spaa, väliköök ja veinikelder.

Naine otsustas sisetunde kasuks ning panustas ühe euro eest müüki pandud majale pärast sõbralt saadetud artikli lugemist, mis selgitas järgnevat skeemi: nimelt pakuvad mitmed väikelinna omavalitsused sümboolse summa eest mahajäetud maju – neile on rahast palju olulisem, et ostjad renoveeriks majad ning koliks paari aasta jooksul sisse.

Meredith pakkus neile 1600ndatest pärineva Sitsiilias asuva hoone eest suvalise summa – 5160 eurot. Hoones ei olnud elektrit ega voolavat vett, puudusid aknad ja katus oli paksult asbestiga kaetud. Järgmiseks ostis ta kõrvalhoone 31 650 euro eest ning ühendas majad, luues nelja magamistoaga ja viie vannitoaga hoone. Täielikuks renoveerimiseks kulus kokku viis aastat ja koguni 450 000 eurot.

«Maja oli väga halvas seisukorras, kuid mitmes mõttes oli see kõik, mida ma lootsin ja rohkemgi veel. Selles oli nii palju võlu ja huvitavaid arhitektuurseid detaile – ajalugu oli näha lausa seinte sees,» ütles Chicagost pärit Meredith.

«See oli seda väärt ja tuli lõpuks väga hästi välja. Maja on kaasaegne, kuid samas sobilik. Kuigi esialgu tahtsime seda vaid pisikeseks põgenemiskohaks, muutsime selle hoopiski unistuste koduks.»

Meredith ostis samas külas, Sambuca di Sicilias, veel kaks külalistemaja kokku 33 000 euro eest, mis vajavad väikest remonti. Lisaks soetas ta ka 68 000 euro eest kasutuseta jäänud hoone, millest plaanib ehitada kunstigalerii ja korteri, kus kunstnikud saaksid ööbida, vahendab Independent.

Pärast viis aastat kestnud rasket tööd sai Meredithi puhkemaja lõpuks 2024. aasta aprillis valmis ning nüüd veedab ta aastas neli kuud Itaalias. Galerii renoveerimist kavatseb ta veel sel aastal alustada.

Meredith soovitab inimestel kaaluda üheeurose kodu ostmist, kuid ütles, et see pole nõrganärvilistele: «See oli väga aeglane ja tüütu, kuid päikeseloojangud on siin imelised. Ma pühendusin täielikult ja kui ka te suudate selleks jõudu koguda, siis see on kõike seda väärt!».

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles