Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Läheb grillimiseks! Laupäev toob Nõmme turule grillmeistrid ja toidu nautlejad

Copy
Grillmeistrid Priit Kiipsaar ja Rene Kiis eelmisel aastal külastajatele grillroogi pakkumas.
Grillmeistrid Priit Kiipsaar ja Rene Kiis eelmisel aastal külastajatele grillroogi pakkumas. Foto: Tallinna Turud

8. juunil toimub Nõmme turul grillipäev, kus tippkoka ja BBQ guru Rain Käärsti juhtimisel tutvustatakse turu külastajatele selle suve kõige uuemaid maitseid ning jagatakse näpunäiteid maitsvate grillroogade valmistamiseks.

Tippkoka ja Nõmme turu grillipäeva juhi Rain Käärst hinnangul on tema selle aasta grillroad inspireeritud lihtsatest ja kergetest maitsetest. «Grillitava tooraine valik sõltub minu jaoks ilmast. Mida kuumem on õues, seda kergem võiks olla roog. Kala ja kanaliha on kindlasti sellel suvel hittideks,» lisas ta.

Käärsti sõnul saab grillida peaaegu kõike. Ka magustoite saab grillil valmistada. Tuleb aga teada, kuidas seda teha, nii et liigse kuumusega head toorainet söögikõlbmatuks ei muudaks. «Grillil magustoitu valmistades soovitan esimeseks roaks valida puuvilja, näiteks banaani, virsikud, ananassi, õunad, pirnid, kuid grillil saab malmpotis valmistada ka paljusid küpsetisi, miks mitte ka Crème brúléed,» mainis Käärst.

Juuni teisel laupäeval on Nõmme turule oodata Eesti parimaid grillmeistreid ja BBQ spetsialiste suvisteks grillpidudeks inspiratsiooni ning nõuandeid jagama.

Grillipäev toimub 8. juunil kell 11.00-14.00 Nõmme turu välialal.

Lisaks Rain Käärstile on kohal BBQ spetsialistid ning grillmeistrid Rene Kiis ja Priit Kiipsaar. Grillipäeval tutvustatakse Nõmme turu kauplejate uusi ja põnevaid tooteid, mida kogenud grillmeistrid turu külastajatele maitsmiseks kohapeal valmistavad.

«Grillimine ja BBQ valmistamine on seltskondlik tegevus, seega kutsume 8. juunil kõiki Nõmme turule, et jagada häid maitseid ning meie pikaajalisi grillimise kogemusi. Meie juurde võib julgelt tulla nõu küsima, eks turg ole just see õige koht, kus lisaks heale ning värskele toidukraamile saad omaala spetsialistidelt julgelt nõu küsida,» tõdes grillipäeva läbiviija ja grillmeister Rene Kiis. «Tänan ette ka kõiki Nõmme turu kaupmehi, kelle toorainega me järgmisel laupäeval grillid täidame,» lisas ta.

Tagasi üles