Berliinlased ründavad basseine: olukord on väljunud kontrolli alt, aedadele lisatakse okastraati (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Kreuzbergi linnaosa avaliku basseini sissepääs.
Kreuzbergi linnaosa avaliku basseini sissepääs. Foto: Mo Photography Berlin / Shutterstock.com

Berliini avalikud basseinid on hädas rahvamassidega, kes reegleid eirates ning piletiraha maksmata, ronivad kasvõi üle aedade, et varbad jahutavasse vette pista. Olukord on muutunud nii hulluks, et osad basseinipidajad on aiad kõrgemaks ehitanud ning need okastraadiga ääristanud.

Saksa väljaanne Bild kirjutab, et olukord Berliini väliujulates on iga suvi järjest teravamaks muutunud. Massikaklused, seksuaalne ahistamine, rünnakud turvatöötajate ja vetelpäästjate vastu on muutunud erandist normiks. 

Avalikke basseine pidavate ettevõtete sõnul tugevdati hiljuti Seestraße ja Pankowi välibasseinide piirdeaedu ning tõsteti piirdeaiad kahelt meetrilt kolmele. Neljas teises suvebasseinis on tara tõstmine pooleli või plaanis. Need suvebasseinid asuvad Kreuzbergi, Neuköllni, Am Insulaneri ja Mariendorfi linnaosades.

«Wilmersdorfi suvebasseini sissepääsuhoone ja Kreuzbergi suvebasseini tara on osaliselt kaetud okastraadiga," kirjutab linna avalikke basseinide pressiesindaja Claudia Blankennagel vastuseks BILDi päringule. Meetme eesmärk on takistada suplejatel üle piirdeaedade ja prügikastide ronimist.

Üle kahe meetri kõrgused aiad vajavad üldjuhul linnaga kooskõlastust, mistõttu mõned basseinifirmad ootavad seda linnaosadelt.

Kõikidesse suvebasseinidesse pääsevad külastaja vaid ID-kaardiga. «Me ei kontrolli isikutunnistusi, vaid kohalolekut. Maja- ja suplusreeglite rikkumiste korral saame paremini inimesi eemaldada,» räägib Blankennagel. Sisenemisel kontrollitakse samuti kotte.

«Jätame endale õiguse pisteliselt kontrollida, kas pilet ja ID-kaart klapivad,» ütleb Blankennagel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles