Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Viis taime, mille kasvatamisega saavad hakkama isegi täielikud võhikud (1)

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Paljud inimesed tahaks kodus taimi kasvatada, kuid nende meelehärmiks see ei toimi. Ärge heitke meelt! Siin on viis taime, mida on praktiliselt võimatu hävitada. 

1. Viigimari (ficus benjamina)

See väike puu kasvab kõrgusesse ning seda iseloomustab hall tüvi koos õrnade, väikeste läikivate lehtedega. Puule sobib hele, kuid kaudne valgus.

2. Palvetaim (calathea)

Calathea on taim, mis kasvab suhteliselt vähese valguse juures hästi. Tema suured, silmatorkavad kirjud lehed toovad tuppa dramaatilisust. Kastes tuleb jälgida, et muld ei oleks kuiv ega liiga märg - muld peab pidevalt niiske olema.

3. Meeldiv monstera (monstera deliciosa)

Taime lehtedel tekivad ajapikku lõhed, millest tuleneb ka üldnimetus Šveitsi juustutaim. Monstera vajab eredat, kuid mitte otsest valgust ning pidevalt niisket mulda. Maapinnale istudes tuleks sättida mõne puu või võre juurde, kus see saaks ronida.

4. Portulauk-turdleht ehk rahapuu (crassula ovata)

Rahapuud on lihtne kasvatada ning see talub kuivust. Veega tuleks kasta vaid siis, kui muld on peaaegu täielikult ära kuivanud - pigem kasta vähem, et taim mädanema ei hakkaks. Rahapuud tuleks hoida poolvarjus.

5. Filodendron (philodendron)

Filodendron on pilkupüüdva, laigulise lehestikuga ronitaim, millele sobib ka hämaras ruumis kasvada. Kõige enam sobib taimele tavaline toatemperatuur ning muld tuleks pidevalt hoida ühtlaselt niiske.

Allikad: Independent, Vikipeedia

Tagasi üles