HIRMUL ON KAHEKSA SILMA Ämblikku kartev mees pani oma maja põlema

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Maailmas on mitmeid inimesi, kes mingil moel on suutnud oma kodus tulekahju alustada. Hetkel on teada ainult üks, kes tegi seda ämbliku tapmiseks.

Eelmisel nädalavahetusel oli Californias elav mees pärast tüütu kaheksajalgse jahtimist sunnitud tuletõrje kutsuma.

Tuletõrje jagas uudiseid väljakutse kohta Facebookis. Nad selgitasid, et pidid reageerima Lääne-Fresnos asuvale hoonetulekahjule pärast seda, kui majaomanik kogemata süütas kodu, et leeklambi abil ämblikku tappa.

On ebaselge, kas majaomanik püüdis enne leeklampi ka muid meetodeid ämbliku eemaldamiseks kasutada, kuid nii või teisiti ei lõppenud see hästi.

Kahjuks ei olnud ämblik ainuke, mis leeklambiga kokkupuutesse sattus ning tuli levis üle kogu hoone. Tuletõrje kinnitas, et vigastatuid polnud ja tulekahju saadi kontrolli alla. Parandustöid aga jagub, kuna kogu hoone katusealused palgid on söestunud, vahendab Unilad.

Kuigi vahejuhtum oleks võinud olla palju hullem, hoiatas tuletõrjeamet, et leeklampe ei tohiks kahjurite tõrjeks kasutada: «Me saame aru, ka meile ei meeldi ämblikud, kuid kunagi ei ole hea mõte kasutada leeklampe või muid tuleohtlikke seadmeid kahjuritõrjeks. Me julgustame kõiki kasutama ohutumaid meetodeid või pöörduma professionaali poole.».

Facebooki kasutajad reageerisid postitusele pärast mehe õnnetust erinevalt. «Sõltuvalt suurusest nõuavad meeleheitlikud ajad meeleheitlikke meetmeid,» naljatles üks.

Teine jagas oma kogemust ämblikuvõrgu tõttu põhjustatud tulekahju kohta. Ta kirjutas: «Meil oli aastaid tagasi üks juhtum, kus üks mees kasutas ämblikuvõrgust vabanemiseks leeklampi ja pani oma pööningu põlema. Mina kasutan ämblike ja võrkude likvideerimiseks tolmuimejat. Soovitan!».

Nii hirmuäratavad kui nad ka poleks, ei ole soovitatav eluohtlikke meetodeid ämblikest vabanemiseks kasutada.

Hetkel pole teada, kas mehel õnnestus ämblikust vabaneda.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles