ETIKETT Kombed restoranis on kodu peegel

Copy
Etiketinõustaja Maimu Hint jagab Tallinna Prantsuse Lütseumi õpilastele juhatust, kuidas restoranis kombekalt süüa. FOTO: Kristina Madisson-laht
Etiketinõustaja Maimu Hint jagab Tallinna Prantsuse Lütseumi õpilastele juhatust, kuidas restoranis kombekalt süüa. FOTO: Kristina Madisson-laht Foto: Kristina Madisson-Laht

Kuidas on õige restoranis leiba süüa või mida tähendab noa ja kahvli kella viie asend? Head lauakombed kuuluvad haritud inimese juurde, märgib etiketinõustaja Maimu Hint, kui lastele restoranis söömise kombeid õpetab.

«Restoranis, nagu igal pool mujalgi, ei jää märkamatuks, millises kodus on tänu- ja muud viisakussõnad pidevalt kasutusel, kas või «palun», «tänan», «vabandan». Kui tunned end vabalt ja loomulikult, siis laabub kõik iseenesest. Käitumis- ja suhtlemisreegleid tundval inimesel on elu sujuvam ning kodus saab alati järjepidavust harjutada,» kinnitab Maimu Hint.

Tagasi üles