Arteri kvartalis avatakse hinnatud peakoka Vladislav Djatšuki restoran VõiVõi

Kodu.postimees.ee
Copy
Vladislav Djatšuk avab uue restorani VõiVõi.
Vladislav Djatšuk avab uue restorani VõiVõi. Foto: Pressimaterjalid / Foto: Lauri Laan

Tallinna südalinna kerkivas Arteri kvartalis avatakse sügisel kõikidele linnaelanikele uus restoran VõiVõi, mis pakub Euroopa toidukultuuridest inspireeritud maitseid.

«Arteri kvartal on Tallinna uusim südalinna kohtumispaik, mis paikneb linna tuiksoonel ning avatakse kõikidele linlastele. Meie soov on algusest peale olnud luua keskkond, kus on ka mõnus aega veeta. Seetõttu rajame kvartalisse ka söögikohti, mis pakuvad maitseelamusi ning õdusat atmosfääri nii linnakodanikele, kvartali töötajatele kui ka turistidele,» lausus Arteri kvartali projektidirektor Allan Remmelkoor.

Üheks Arteri uueks söögikohaks on hinnatud peakoka Vladislav Djatšuki restoran VõiVõi. «Vladislav Djatšuk on üks Eesti professionaalsemaid peakokkasid ja restoranide loojaid. Tal on eelnev kogemus ja võimekus luua hästitoimiv sümbioos ärikvartali ja restorani vahel. Usume, et tema looming sobitub hästi meie kontseptsiooniga,» nentis Remmelkoor.

VõiVõi on tuli-deli-baar-restoran, mis pakub eri Euroopa toidukultuuridest inspireeritud menüüd. «Meie eesmärk on luua õdusa atmosfääriga söögikoht, mis pakub kvaliteetsel toorainel põhinevat menüüd, millest igaüks leiab endale sobiva maitseelamuse. Restorani keskmes on avatud tulel valmistatud toit, valikus on nii liha-, kala- kui ka taimsed road,» kirjeldas restorani olemust peakokk ja omanik Vladislav Djatšuk.

Djatšuki sõnul iseloomustab tema kööki maitsete puhtus ja lihtsus, mis tekitab külastajates nn vau-efekti. «Eesti restoranikultuur on väga kõrgel tasemel, elanikud hindavad kvaliteetset toitu ja teenindust. Seetõtt on meie fookus ausal toorainel. Toitude valmistamisel kasutame enamasti Eesti päritolu toorainet, talu- ja farmitooteid. Lisaks on kuni 80 protsenti toorainest spetsiaalselt restorani jaoks kasvatatud maheprodukt,» sõnas Djatšuk.

Restoran VõiVõi avatakse Arteri 1. korrusel selle aasta novembris. 400 m2-l paiknev restoran mahutab korraga sööma 115 inimest. Valikus on nii lihtsam lõunamenüü kui ka à la carte õhtusöögimenüü.

Arteri projektidirektor lisas, et tänapäevane büroohoone on palju enamat kui ainult kontoripind. «Inimesed veedavad suure osa oma ärkveloleku ajast tööl, mistõttu on oluline luua terviklik ja mõnus töökeskkond, kuhu kuuluvad nii avatud puhkealad, kohvikud-restoranid kui ka erinevad teenused. Usume, et tervislikku ja mitmekülgset toitu pakkuvad söögikohad on osa modernsest linnaruumist ning  ühtlasi võimaldavad need tuua kvartalisse külastajaid ka õhtuti ja nädalavahetuseti,» kirjeldas Remmelkoor.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles