Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TEE MÄRKMEID Itaalia memme salanipp viib su pastakastme täiesti uuele tasemele

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Klassikaline itaalia pastakaste vajab kahte salajast koostisosa, et selle maitse eriti hästi esile tuleks.

Pastakastme hõrgu maitse saladus peitub itaalia vanaema kinnitusel kahes ootamatus aines: suhkrus ja söögisoodas, kirjutab New York Post. Kahe koostisosa vajalikkust ja osatähtsust on kinnitanud nii toidumaailma tipud kui ka Itaalia päritolu memmed. TikToki kasutaja Sepps Eats ütleb, et suhkru ja söögisooda kombinatsioon mahendab tomatikastme happelisust, hoides sellega ühtlasi ära ka kõrvetised.

Vana hea söögisooda on leeliseline aine, mis aitab tasakaalustada tomatikastme liigset hapet, vahendab Southern Living. Väikesest näputäiest söögisoodast peaks seejuures piisama, et viia pastakaste täiesti uuele tasemele. Liiga palju soodat võib aga roa seebimaitseliseks muuta, mistõttu tuleb selle doseerimisel ettevaatlik olla. 

Allrecipes soovitab lisada söögisoodat järk-järgult mitme minuti jooksul, et sooda saaks lahustuda ja toimida. Enne kui kaste keema läheb, tuleb sellele lisada näputäis suhkrut – idee poolest sobivad nii valge kui pruun.

«See salajane näputäis suhkrut on üks viimaseid samme, enne kui lasen kastmel ahjuplaadil keema hakata,» ütleb veiniekspert Camille Berry. «Suhkur on salavõti, mis aitab kastme maitsenüansid tasakaalu viia,» lisab ta.  

Tagasi üles