Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuningas Charles III aednikul on lahendus kahele põletavale aiaprobleemile

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Aednik Jack Stooks, kes on töötanud üle kahe aastakümne kuningas Charlesi heaks Highgrove House'i maadel, jagab paari head näpunäidet, kuidas aed ilus hoida.

Aednik Jack Stooks, kes on töötanud üle kahe aastakümne kuningas Charlesi heaks Highgrove House'i maadel, jagab paari head näpunäidet, kuidas aed ilus hoida.

Intervjuus ajakirjale Closer jagas Stooks kahte nippi, kuidas levinud aiaprobleemidele kiire lahendus leida. 

Need vastikud nälkjad!

Nälkjate eemaldamiseks saab valmistada nii-öelda «pubilõksu». Selle valmistamiseks tuleb kaevata mulda purk nii, et purgist jääks ühe sentimeetri kõrgune osa välja. Kalla purki õlut, mille magus lõhn nälkjad kohale meelitab. Purki sattunud nälkjatel saab olema väga lõbus, kuid välja nad sealt enam ei roni. 

Teine variant on jätta aeda laiali salatilehti, millele asetad kive, et tuul neid ära ei puhuks. Maal lebavat salatilehte tulevad nälkjad nosima ning kui neid sinna juba paar tükki kogunenud, saad nälkjad koos salatilehega eemaldada. 

Peata umbrohud

Stooksi lähenemine umbrohutõrjele on «natuke ja tihti». Ta eelistab umbrohtudega tegeleda niipea, kui ilm lubab. Umbrohust vabanemisele pühendab ta päevas vähemalt pool tundi, et need käsitsi välja tõmmata. Seetõttu ei pea ta kasutama kemikaale.

«See tõesti aitab umbrohtu kontrolli all hoida. Tõmba need juurtega üles, et nad tagasi ei tuleks,» ütles ta. Stooks soovitab, et levinud invasiivse umbrohu, hariliku naadiga võitlejad peaksid sellega tegelema enne, kui neile valged õied ilmuvad.

Tagasi üles