Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

IGA SENT LOEB See lisand pesupulbrile aitab säästa raha

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pesupulbri säästmiseks ja selle mõju suurendamiseks võiksid kõrva taha panna paar pesuekspertide ametisaladust.

Mõnikord juhtub, et rõivad ei näe isegi mitmetunnise pesutsükli järel piisavalt värsked välja. Tihtipeale lähenetakse probleemile suurema koguse pesupulbriga, ent see ei ole paraku lahendus. Selmet ülemäära pesupulbrit kulutada, tuleks rakendada maalähedasi, ent tõhusaid meetodeid. Nii võiks lisada pesupulbrile koostisosi, mis suurendavad pulbri mõju, aidates seeläbi ka raha säästa. Üheks selliseks koostisosaks on suhkur, mis aitab säilitada valgete riiete heleda tooni. Suhkur on äärmiselt kasulik ka siidi või villaste esemete pesemisel, kuna kaitseb neid deformeerumise ja venimise eest, vahendab Vakarys Ekspresas. Ka lihtne lauasool võib teha pesuga imesid.

Miks lisatakse pesupulbrile soola?

Sool aitab rõivad ja mistahes kangad põhjalikult läbi pesta. Lisa üks supilusikatäis soola trumlisse ja küll naatriumkloriid oma töö ära teeb.

Teine vahend, mida kokkuhoidlikud inimesed sageli pesemiseks kasutavad, on nuuskpiiritus. Nuuskpiiritus ehk ammoniaagilahus on aine, mida on meditsiinis ja kodumajapidamistes kasutatud juba sajandeid. Majapidamises tuleb nuuskpiiritus eeskätt kasuks värviliste rõivaste pesul, kuna see ei kahjusta nende kiude.

Kõigepealt tuleb lahjendada supilusikatäis ammoniaaki viies liitris vees, misjärel tuleb lahus korralikult läbi segada. Pesemise ajaks tuleks trumlisse lisada neli supilusikatäit valminud lahust.

Tagasi üles