LUMMAV GALERII Saaremaa pojengifestival upub õitemerre

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy

Saaremaa pojengifestival 2024 on jõudnud oma tipphetke, kus õitsevad korraga kümned tuhanded pojengiõied. See on pojengifestivali viienda juubeliaasta kõrghetk. Nii palju pojenge ühes kohas ei ole kunagi varem terves Eestis õitsenud.

Saaremaa Puukooli peaaedniku Marko Toomere sõnul on selle aasta õitsemine erakordne, kuna õitseb korraga nii palju erinevaid sorte, mida varem ei ole juhtunud. Õitsevad korraga nii varajased, keskmised kui ka hilised pojengisordid.

Lisaks on pojengifestivalil võimalik näha õitsemas kõiki nelja Eesti aasta pojengiks valitud pojengisorti: tumepunane Old Faithful, lõheroosa Etched Salmon, lumivalge Elsa Sass ja kollane itoh pojeng Garden Treasure. Käesoleva aasta kuldmedalist ja Eesti aasta pojeng 2025 kuulutatakse välja pojengifestivali viimasel päeval ehk 30. juunil.

Saaremaa Puukool on Eesti suurim eraaed, kus kasvab üle 6000 pojengipõõsa lõikelilledeks. See on Põhja-Euroopa suurim pojengide lõikelillede istandus, kus pakutakse juunis Saaremaal kasvatatud värskeid lõikelilli.

Tagasi üles