Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

GALERII Esimene Eesti sisustusettevõte avas USAs esindussalongi

Copy

Vaikuseruumide tootja Silen avas esindussalongi Chicagos, kus Eesti ettevõte osales rahvusvahelisel messil NeoCon. Silen on esimene Eesti sisustusettevõte, millel on Põhja-Ameerikas enda esindussalong.

«USAs asub Sileni suurim turg ning esindussalongi avamine juhtivas disainikeskuses Chicagos suurendab meie nähtavust Põhja-Ameerikas. Kinnistame Sileni positsiooni maailma juhtivate ettevõtete seas, kes tegelevad vaikusekabiinide ning privaatsuslahenduste disaini ja tootmisega,» sõnas NeoConil ettevõtet esindanud Sileni tegevjuht Endrus Arge.

Esindussalong asub 1930ndatel ehitatud Merchandise Marti (THE MART) kümnenda korruse üle 250-ruutmeetrisel pinnal. Samas hoones on oma näidisesaalid sellistel brändidel nagu Andreu World, Bosch, Gaggenau, Miele, Poggenpohl ning maailma suurimal büroomööblitootjal Steelcase.

«Rõõm on näha, kuidas Silen jõudis ajaloolise saavutuseni ning avas esimese Eesti sisustusettevõttena Chicago THE MARTis alalise esindussalongi. See saavutus annab tunnistust nii Sileni uuenduslikust panusest kaasaegsesse büroodisaini kui ka Eesti oskusteabe globaalsest atraktiivsusest ja kvaliteedist. Sileni selge fookus ja tulemuslikkus on leidnud positiivset vastukaja Fortune 500 ettevõtete seas kogu maailmas. Sileni edulugu on kinnitus ettevõtlikkusest ja tublidusest, mis iseloomustavad Eesti ettevõtteid. Ootame huviga Sileni jätkuvat kasvu ja haarde laienemist USAs ja kaugemal,» ütles Ameerika Kaubanduskoja president Eestis Indrek Laul.

Chicagos toimus 10.–12. juunini Põhja-Ameerika suurim sisustusmess NeoCon 2024, kus Silen tutvustas uusi tooteid. Messil toimus Sileni uue toote Bridges Mobile maailma esmaesitlus. Tegu on ratastel ruumijagajaga, mille prototüüp oli esmakordselt väljas NeoConil.

Messil tõi Silen USA turule ka Euroopas juba tuntud ruumijagajate tooteperekonna Bridges ning Silen Chatboxi uusima vaikuseruumi, üksikkasutuseks mõeldud Solo. Samuti tõi ettevõte NeoConil turule oma premium-tootepere Silen Space uue põlvkonna tooted.

NeoConi raames toimunud parimate toodete konkursil pälvis Sileni üksikkasutuseks mõeldud Space 1.5 vaikuseruum auhinna Business Impacti kategoorias. Lisaks sai Sileni ruumijagajate perekond Bridges ajakirja Interior Design auhinna HiP Awards Honoree.

Sisustusmessil NeoCon 2024 osales üle 400 ettevõtte kogu maailmast, kes tutvustasid uuenduslikke sisustuslahendusi eluhoonetes, büroodes, meditsiini- ja haridusasutustes, hotellides, jaekaubanduses ning ühiskondlikes hoonetes.

Äriklientidele vaikusekabiine disainiva ja tootva ettevõtte Silen heli- ja mürakindlaid nõupidamis- ja telefoniruume müüakse praegu 60 riigis. Sileni suurim turg on USA ning ettevõte on laialt esindatud Euroopas, Aasias ja mujal. Aastal 2023 pälvis Silen Eesti aasta eksportööri tiitli. Ettevõttes töötas 2024. aasta esimese kvartali lõpus 56 inimest.

Sileni klientide seas on rida globaalseid suurettevõtteid, kes kasutavad vaikusekabiine oma kontorites ja tootmisüksustes. Silen teeb koostööd paljude Fortune 500 hulka kuuluvate ettevõtetega nagu Amazon, Coca-Cola, Dell, Lego, Siemens ja teised. Silen OÜ asutasid 2018. aastal Endrus Arge, Sparry Kivilo ja Henri Rüüsak.

Tagasi üles