MÜTS MAHA Eesti valgustid pälvisid rahvusvahelise disainipubliku tunnustuse

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy

12.-14. juunini Kopenhaagenis toimunud Põhjamaade suurim disainifestival 3 Days of Design on valdkonna tähtsündmus, mis toob kokku huvilised üle maailma, et tutvuda uue ja ikoonilise mööbli ning valgustitega. Eestit esindas eksklusiivsel festivalil tuntud ja auhinnatud SEOS, kelle peadisainer on Tõnis Vellama. Taani pealinnas esitleti mitut uut valgustite mudelit, mis pälvisid rahvusvahelise disainipubliku tunnustuse.

3 Days of Design nimelisel disainifestivalil osalevad nii juba tuntud tegijad kui uued disainibrändid nii Euroopast kui kaugemalt. «Festival on arhitektide ja disainihuviliste poolt hinnatud kui kvaliteetne, kompaktne ja samas eriliselt hubase atmosfääriga sündmus,» selgitas SEOS’e peadisainer Tõnis Vellama ja lisas: «Sel aastal toimus festival juba 11. korda. Osalejate ülisuure huvi tõttu tehakse korraldajate poolt eelvalik, kes saab osaleda – hinnatakse toodete disaini, kvaliteeti ja uudsust.»

SEOS oli väljas oma kollektsiooniga projektis DDcated. Selle ruumid asusid ajaloolises pruulikojas, praeguses muuseumis, mis asub kuningalossiga samal Slotsholmi saarel, kohe Taani Arhitektuurikeskuse kõrval.

Lisaks oma kollektsiooni klassikutele esitles SEOS ka mitmeid uusi mudeleid, sealhulgas Noble seeria klaasprofiilidega lühtreid. Eesti disain pälvis valdkonna tipptegijate tähelepanu ja kiidusõnad.

«Inimesed on lummatud, kuidas meie valgustid just siinsete ajalooliste skulptuuride sekka sobituvad. Eriline huvi saadab meie uut lühtrit Noble, millel on lisaks valgustugevusele võimalik reguleerida ka valgustemperatuuri. Teine täielik hitt on olnud Bloss okste kombinatsioon, millest tegime korraldajate palvel siinsesse peatelki installatsiooni,» kõneles Vellama.

Tema sõnul on Eesti disain maailmas eristuv: «Üks meie suurimaid tugevusi on valgustite erilahendused ning esialgne tagasiside Kopenhaagenist annab põhjust rõõmu tunda projektide üle kodust kaugemal.»

«Meie jaoks oli see suurepärane võimalus esitleda oma tooteid sellises väärikas keskkonnas ja saada tagasisidet nii teistelt disaineritelt kui ka potentsiaalsetelt tellijatelt üle maailma. Saime väärtuslikku teavet, millised meie valgustid võiksid rahvusvaheliselt huvi pakkuda. Juba ainuüksi osalemine sellisel festivalil tõstab ettevõtte usaldusväärsust. Meie minimalistlikud, samas luksuslikud lühtrid, paistsid silma just oma kvaliteedi ja elegantse stiiliga,» rääkis Vellama.

Märksõnad

Tagasi üles