Maailma parimad praekartulid nõuavad paari salatriki teadmist. Proovi ja sa ei kahetse!
PEAB PROOVIMA ⟩ Profikokkade salatrikk viib su praekartulid täiesti uuele tasemele
Kes meist ei armastaks mõnusalt krõbedaid praekartuleid? Selleks, et valmivad kartulid täiesti uuele tasemele viia, tuleb saavutada täiuslik tasakaal suussulava sisu ja krõbeda kooriku vahel.
Et sellega toime tulla, soovitavad profikokad kasutada praekartulite valmistamisel nisujahu. Lihtne ning pea igas majapidamises leiduv koostisosa jätab kartulid mõnusalt pehmeks, tagades ühtlasi ka hõrgult krõmpsuva kooriku. Siinkohal on oluline jahu õige manustamine, kirjutab Vakarys Ekspresas.
Selleks toimi järgmiselt:
- lisa pestud ning nõrutatud kartulitele supilusikatäis jahu;
- sega jahu ühtlaselt laiali (samas etapis võib muide lisada ka maitseaineid);
- alusta praadimist, ent ära unusta praekartulite kuldreeglit, mille järgi tuleb ubinaid soolata alles nende valmimise järel.
Kartuleid pannil praadides peab kinni pidama paarist reeglist. Esiteks ei tohi pannile panna eri sorti kartuleid, kuna need valmivad erineval kiirusel ja on teistmoodi maitse ja tekstuuriga.
Teine asi, mida meeles pidada, on kartulites olev tärklis. Pannil praetavad kartulid võiksid olla võimalikult tärklisevaesed, et tükid kokku üheks käkiks ei kleepuks. Selleks lõika kartulid võrdse suurusega tükkideks ning leota neid külmas vees. Pea meeles, et mida kauem kartulit vees leotad, seda rohkem tärklist vabaneb. Pikemalt leotades ära unusta vett vahetada.
Parim pann, millel kartuleid praadida, on paksu põhjaga – näiteks malmist pann. Suurepärase maitse tagamiseks lisa õlile searasva või võid. Kuldpruunid praekartulid saad, kui asetad kartulid pannile kuuma õli ja teise rasvaine sisse. Sedasi tekib kartulitele mõnus krõbe kest. Lisaks ära kuhja panni täis, vaid jäta ruumi.
Kindlasti ei tohi praekartuleid liiga palju pannil liigutada, kuna sedasi lagunevad need pudruks. Päris ilma segamata ei saa samuti, kuna siis jäävad kartulid panni külge kinni.