Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kas sinu magamistoas on peegel? Loe, miks see ei pruugi parim lahendus olla (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Arvamused selle kohta, kas magamistoas peaks olema peegel või mitte, lahknevad. Ühel pool seisavad need, kelle meelest on elu selleta võimatu, ning teisel pool need, kes peavad seda segavaks faktoriks. Kummal poolel on õigus?

Magamistoas olev peegel pole mingi haruldus – pigem reegel. Täispikkuses peegel annab näiteks võimaluse visata enda väljavalitud kostüümile kiiresti pilgu peale. Paljud eelistavad aga siiski peegli magamistoast välja jätta ning MyHomebooki spetsialisti Daniela Matsuzaki sõnul toetab seda mitu head argumenti. 

Vana Hiina ruumikorralduse meetod feng shui näiteks ei soovita peeglit magamistuppa panna. Inimese ja keskkonna vahelisele harmooniale pühendatud meetod soovitab eluruumi integreerida viis elementi: vesi, puit, maa, tuli ja metall. Nagu nimekirjast selgub, siis klaasi nende seas ei ole. 

Siiski peetakse feng shui's peeglit oluliseks sisustuselemendiks, kuid selle koht on koridoris nii, et peegeldus ei oleks suunaga uksest välja, kuna sedasi juhitakse hea energia kodust minema. 

Magamistuba peaks olema võimalikult rahulik koht, mis stimuleerib meeli minimaalselt. Peeglist tagasi peegeldav sahmimine ei aita selle kaasa. Isegi kui sind ennast ei ole peeglist voodis olles näha, võivad sellelt peegelduv tänava- või kuuvalgus segada uinumist. 

Seda, kas magamistoas olev peegel mõjutab unekvaliteeti, pole veel teaduslikult tõestatud. Kuid nagu sageli ikka, peaksite seda ise proovima ja vaatama, kas tunnete end mugavamalt peegliga või peeglita. 

Tagasi üles