Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ebakompetentsuse tipp! Ametnike äpardus lõhkus noore pere unistuse ja jätab nad suurtesse võlgadesse

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Saksamaal elav pere peab oma unistuste kodust välja kolima ja maja lammutama ning seda põhjusel, milles nemad süüdi ei ole.

Riigi ebaefektiivsele bürokraatiarägastikule üle aasta halba valgust heitnud juhtum hakkab lõpplahenduseni jõudma. Kõik algas sellest, kui Brandenburgi liidumaa kohus langetas otsuses, milles nõuti Berliinist lõunas asuvas Rangsdorfis elavalt perelt, et nad oma kodu lammutaks ja kinnistult kaoks. 

Nimelt oli perekond W (olukorraga seotud inimeste nimed ei ole avalikustatud – toim) 2010. aastal ostnud sundvõõrandamise käigus oksjonile läinud maalapi. Oksjoni korraldas Luckenwalde piirkonnakohus ning selle võitis tänaseks suurde jamasse sattunud perekond, vahendab Bild.

Segaduse põhjustas asjaolu, et kinnistu enne sundvõõrandamist pärinud Eric S'il olid kohaliku omavalitsuse ees võlad. Šveitsis elav mees teatas aga, et teda ei oldud võlgadest teavitatud, veel vähem sellest, et kinnistu sundoksjonil maha müüakse. Kui mees sai teada, et tema kinnistu on maha müüdud, pöörduski ta kohtusse ja nõudis seda tagasi. 

Juhtum šokeeris kogu Saksamaad, sest läks vastuollu igasuguse õiglustundega. Noor pere oli krundi sundoksjonil süütult omandanud ja sellele suurte laenudega oma maja ehitanud, kuid Luckenwalde ringkonnakohus jättis varapärija kahe silma vahele.

Brandenburgi liidumaa kohus otsustas eelmisel aastal pärija kasuks: perekond W peab oma uue maja lammutama 29. juuniks 2024. Brandenburgi justiitsministeerium tunnistas Luckenwalde piirkonnakohtu viga ja lubas hüvitist.

Kuid perekond soovib oma unistuste kodu säilitada ja pöördus föderaalkohtu poole. Kuniks föderaalkohus juhtumit läbi vaatab, nihutati väljatõstmise kuupäev septembri lõppu. 

Tagasi üles