Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mõjuv põhjus, miks peaksid veini poole pokaalini kallama

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kas teadsid, et veini serveerimine ja nautimine käivad käsikäes? Ei ole üht ilma teiseta, nagu kinnitavad eksperdid.

Veini maitsenüansside ja aroomi tõstmiseks on esmatähtis selle kokkupuude õhuga, vahendab The Kitchen. Õiges koguses serveeritud vein tagab parema maitseelamuse ja oluliselt rikkalikuma aroomi.

«Ületäitmise vältimine tagab parema maitseelamuse. Nii võib pudel isegi kauem laual seista,» ütleb Ameerika veiniekspert Matt Strauch.

Veini tuleb nimelt kallata pokaali kõige laiema kohani, et jääks ruumi selle keerutamiseks. Veini keerutamine ei ole pelk degustaatorite pärusmaa - seda peaksid tegema kõik vägijoogi nautijad. Veini õhutamine keerutamise teel aitab nimelt selle aroomidel vabaneda, garanteerides parema maitse ja aroomi.

«Kui sa valad pokaali kogemata liiga palju ning leiad, et ei saa seda keerutada, võid selle lihtsalt ühest klaasist teise valada,» soovitab Strauch. Veini õhutamist ümbervalamise teel nimetatakse dekanteerimiseks. Selleks on Strauchi sõnul kaks valikut: tuleb kasutada kas dekanterit või oma veiniklaasi. Neist kahest on parem valik dekanter.

Tagasi üles