Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PILT See on efektiivne salarelv nälkjate vastu!

Copy
Nälkjas. Pilt on illustreeriv.
Nälkjas. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eriti pärast vihmast ilma välja ilmuvad paksud nälkjad teevad aias paraja hävitustöö, süües ära kõik, mis neile ette jääb. Üks nipp aitab nende arvukust ohjeldada.

Nälkjate populatsiooni kontrolli all hoidmiseks tuleb aias pidevalt tegutseda. Kui jätad nad kasvõi korraks unarusse, tulevad nad tagasi vaat et vihaga. Kõige efektiivsem on nälkjad hävitada – nälkjate aiast minema viimine ei ole lahendus, sest nad tulevad lihtsalt tagasi. 

Üks võimalus on nälkjad üles otsida, kokku korjata ja uputada. Kuid nälkjate leidmiseks kulub palju aega. Siinkohal tuleb appi aednike salanipp, mis mängib nälkjate haistmismeelega. 

Nimelt soovitatakse asetada aeda anum, mille seinast nälkjas üles suudab roomata. Anum tuleb täita õllega, mille magus lõhn nälkja kohale meelitab. 

Õluga täidetud anum, mille sisse nälkjad upuvad.
Õluga täidetud anum, mille sisse nälkjad upuvad. Foto: Shutterstock

Õlle magus lõhn on nälkjale meeldiv ning see roomab ennastunustavalt selle sisse. Õlus olev alkohol mõjub ka nälkjale, kes segaduses õlust enam välja roomata ei suuda ning upub selle sisse. Nii ei pea sa nälkjaid ise otsima, vaid saad nad lihtsalt üle kavaldada. 

Sellist kaussi hoia aias terve aiahooaja vältel ning see aitab märkimisväärselt tülikat probleemi ohjeldada.

Tagasi üles