Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

VEEL JÕUAB Kust ja millise hinnaga leiab Tartust tudengile korteri?

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Suve algus tähendab muuseas ka seda, et kohe-kohe läheb Tartu üüriturul kuumaks – tudengid ja nende vanemad pühenduvad üürikorterite otsimisele, sest väga paljudele üliõpilastele ülikoolide ühiselamutesse kohti ei jätku ning mitmele taoline ühiselu ka ei sobi.

Kinnisvaraportaal City24.ee analüüsis oma Tartu üüripakkumisi ja tõi 20. juuni seisuga linnaosade kaupa välja järgmised tendentsid:

Tartu üüripakkumised.
Tartu üüripakkumised. Foto: City24

Statistikast on välja jäänud Kvissentali, Maarjamõisa ja Ihaste, kuna seal ei olnud kokkuvõtte tegemise ajal City24 portaalis ühtegi üüripakkumist.

Kõige suurem üürikorterite pakkumine on Tartu kesklinnas ja endastmõistetavalt on seal ka üürihinnad keskmiselt kõige kõrgemad, 14 eurot ruutmeetri eest.

Pakkumiste arvu järgi on kõige suurem tõenäosus leida tudengikorter veel Annelinna ja Karlova kanti. Teistes linnaosades on pakkumiste arv väiksem ja see moonutab veidi ka linnaosa keskmist ruutmeetri hinda.

Tartu keskmine üürikorteri ruutmeetri hind oli 20. juuni seisuga 11,8 eurot, alla keskmise hinnaga üürikortereid leiab enamikes linnaosades.

Tagasi üles