Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kinnisvaramaakler lõunasse kolimisest: inimestele aetakse puru silma

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hispaaniasse, Itaaliasse või näiteks Portugali kinnisvara ostmise ja sinna kolimise jutud lõppesid kohe, kui Eestis ilmad soojaks läksid. Tegemist oli järjekordse sektoripoolse katsega vahvat muinaslugu rahvale maha müüa, kirjutab Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

«Rasked ajad vajavad ilusaid jutustusi. Nii nagu Pipi Pikksukk unistas Kurrunurruvuti saarele minekust, nii unistab keskmine eestlane soojast ilmast, uutest lõbusatest sõpradest ja helesinisest merest, kuhu otse oma terrassilt hüpata. Keegi kunagi tõesti kuskile läkski, rääkis oma personaalse loo suureks, sest soovis pool oma krundist kellelegi maha müüa, ja nii need legendid elama hakkasid,» selgitab Sooman.

«Tegelikult on aga asi üsna tõsine. Meie turuosalised puhuvad ilma igasuguste süümepiinadeta ajakirjanduse vahendusel inimestele puru silma ja niimoodi juba aastaid. Kord tekib täiesti tühjast kohast arendusprojekt, mis peaks varjutama kõik teised, siis hakkavad inimesed väidetavalt massiliselt suvilaid ostma, ehkki tehinguandmed seda ei kinnita, nüüd on siis käes uus laine soojale maale kolimise teemal,» jätkab Sooman.

«Tore ju, kui kõrgema klassi sissetulekuga inimesed saavad endale Taisse, Hispaaniasse või kasvõi lõunanabale suvila soetada, aga tegemist on üksikute inimeste privileegiga ja nii see ka jääb. Reaalsus on aga selline, et inimesed lendavad odavlennuga Barcelonasse, kohtavad seal eestlast või kahte, õhkavad veiniuimas kaasa, kuidas nad kohe-kohe ka sinna kolivad ning siis lendavad nädala pärast sama odavlennuga koju tagasi, et hakata uueks reisiks raha korjama,» sõnab Sooman.

«Kui soovite müüte tegelikkusest eristada, siis tasub esimese asjana arve otsida. Kui arve võtta pole, siis tuleb kasutada kainet loogikat. Praegusel juhul kinnitasid kaine loogika olemasolu meie varajased soojalained, mille saabudes kadusid igasugused jutustused Toscana või Andaluusia võrratutest päikeseloojangutest,» lõpetab Sooman.

Tagasi üles